Historien om dekoration ved brug af sandblæsning

Det var efter opfindelsen af kompressorer drevet af dampmaskiner, til at frembringe trykluft. At muligheden for sandblæsning opstod, små sandkornspartikler kunne nu med hjælp af trykluft, med stor kraft sendes mod en materiale overflade, i starten typisk metal og sten overflader men snart herefter begyndte man at mattere glas, med denne teknik gik det meget hurtigere end med slibeskiver som indtil da, blev benyttet. Skabelon afdækning af glas i forskellige motiver og mønster og en ny dekorationsteknik havde set dagen lys. 

Teknikken afløste mere og mere den meget farlige ætsningsteknik der blev udført med giftigt fluessyre. Det skete samtidig med at en arkitektonisk trend tog sin begyndelse, med udsmykning af bygningsglas i trappeopgange i Boligejendomme omkring år 1880 og ca.

30-40 år frem, behovet opstod da man gerne ville skærme for udsyn til en ofte ikke attraktiv gårdsplads og i entredørene ind til lejlighederne var der ofte glas i, for at lukke dagslys ind i en mørk gang, sandblæsningen skærmede så for indkig. I dette årti startede den store udbygning af København udenfor voldene, hvilket gav stor beskæftigelse til de få firmaer der udførte Dekorations-sandblæsning.​

Teknikken blev udviklet og blev nu også brugt til udsmykning i Restauranter og Hoteller med smukke tredimensionelle mønstre og motiver, udskåret i skabelonafdækning og ved at fjerne partier af afdækningen i forskelligt tempi der frembragte forskellige dybder i motivet og sammen en svag dueshe blæsning kunne der skabes meget realistiske motiver, som var datidens mode.

Dekorations-sandblæsning har igennem tiderne fulgt den pågældende mode i boligindretning og Indretning generelt.​

Ballusign er et moderne og miljø bevist virksomhed der fokuserer på de bedste løsninger for vores Kunder.​

Flemming Jakobsen i Ballerup, Hovedstaden, DK på Houzz

Kontaktoplysninger

Ballusign

Yderholmen 15, 2750 Ballerup

Klik her for rutevejledning

​☎ Telefon: 44 65 95 97 / Mobil 24 22 30 55

✉ E-mail:info@ballusign.dk